Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su batatais ir Kalėdų laikotarpio pabaiga

Mūsų eglutė jau kurį laiką nusipuošinėja pati: galima sėdėti svetainėje ir klausyti, kaip per žaisliukus švelniai byra spygliukai. Arba pasipila jų lietus, kai viena namų gyventoja aplink medį apsuka garbės ratą iškilmingai švytuodama uodega. Rytoj reiks nupuošti tą nelaimėlę ir apskritai visus namus. 


Šiais metais Kalėdų laikotarpis ir vėl žaibiškai pralėkė, vos spėjau vytis. Grįžusi į darbą juokavau, kad po tokių intensyvių švenčių dar reikia papildomų atostogų, per kurias būtų galima tiesiog ramiai įsisupti į pledą ir bendrauti tik su Kalėdų Senelio dovanota knyga. 


Šį vakarą taip ir padariau. Tik dar prieš tai iškepiau labai skanius sluoksniuotos tešlos pyragėlius su batatais, feta ir moliūgų sėklomis. Jie buvo tokie šventiški, tokie gražūs, labai tiko Kalėdų laikotarpio užbaigimui.

O ir pastangų menkai tepareikalavo. Tai, manau, ypač svarbu po šventinio gaminimo maratono. Niekur specialiai važiuoti apsipirkti nereikėjo, nes visus produktus radau mažoje parduotuvėje prie namų. Taigi, pastangų įdėta mažai, o įsipylus taurę balto vyno išėjo puota. Tad siūlau ir jums atsisveikinti su eglute sukuriant namuose mažą skanią šventę. 


Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su batatais

Kilogramas batatų
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (lapeliais)
100 g grietinės
100 g fetos sūrio (tiktų ir varškės arba ožkos pieno sūris)
4 valg. šaukštai moliūgų sėklų
kiaušinis
šviežių petražolių
alyvuogių aliejaus

  1. Pirmiausia paruoškite batatus. Jų nelupkite, tik išdėliokite ant skardos ir apie pusvalandį juos kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite batatus peiliuku: jie turi būti suminkštėję, bet dar tvirti centre.
  2. Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti. Atvėsusius nulupkite, supjaustykite riekelėmis.
  3. Paruoškite tešlą. (Aš sunaudojau keturis tešlos lapelius.) Palaikykite juos šaldytuve, kad kiek atitirptų, bet būtų vėsesni negu kambario temperatūros. Tuomet subadykite tešlą šakute, palikdami pusės centimetro kraštelį aplinkui.
  4. Ištepkite visą tešlos lapelių plotą kiaušinio plakiniu.
  5. Tešlos lapelių vidurį (paliekant pusės cm kraštelius) ištepkite grietine. Ant grietinės dėkite batatų riekeles, tegul jos šiek tiek persidengia.
  6. Pabarstykite sutrupinta feta ir moliūgų sėklomis, druska ir pipirais.
  7. Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 min.
  8. Iškepusius pyragėlius apibarstykite kapotais petražolių lapeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.




Komentarai

Sekite tinklaraštį Facebook

Populiarūs įrašai