Bolivinių balandų salotos su vištiena, mangais ir avokadais

Gražioji spalio pusė leido kuriam laikui užsimiršti, kad netrukus nuo medžių bus nudraskyti paskutiniai lapai. Kad rytą reikės keltis dar neprašvitus, o namo iš darbo grįžti jau sutemus.




Kai dar buvo daugybė spalvų, o rytai  be lietaus, keldavausi valanda anksčiau, kad prieš darbą galėčiau išeiti į ilgą pasivaikščiojimą su šunyte. Išeidavom tokiu metu, kai miestas dar tik pamažu išjuda, įsisuka, virš Neries kyla rūkas, pildosi gatvės. Tokie pasivaikščiojimai budino geriau negu kavos puodelis. O ir ji būdavo daug skanesnė jau apėjus rytinį ratą kartu su šalia tursenančia ištikima drauge.

Bet jau šią savaitę trūko ir jėgų, ir spalvų, labiausiai norėjosi šiltai kiūtoti kažkur viduje. Ir Tūta per lietų išvesta į lauką labai greitai tempdavo namo, reikšmingai kratė šlapias pėdas ir ausis rodydama nepasitenkinimą tokiu oru.


Šį savaitgalį nutariau, kad jei už lango niūru, tai bent jau lėkštėje neturėtų taip būti. Ir pasidariau labai skanias salotas iš spalvingiausių ingredientų, kokius turėjau. Dar buvo likęs sultingas mangas ir riebus prinokęs avokadas – tik tiek iš visos dėžės labai kokybiškų vaisių, kurią padovanojo anyta.

Salotos išėjo labai gaivios, labai turtingo skonio, nes jose gausu ir žolelių, ir prieskonių. Avokadai ir mangai čia atlieka svarbų vaidmenį, tad ieškokite kuo geresnių arba dar kietokus panokinkite kambario temperatūroje.



Bolivinių balandų salotos su vištiena, mangais ir avokadais

Stiklinė bolivinių balandų kruopų
400 g vištienos krūtinėlės
1 avokadas
1 mangas
1 žalioji citrina
apie 70 g šviežių špinatų
ryšelis kalendrų (galima dar ir šviežių mėtų)
0,5 šaukštelio harisos pastos arba pusė šviežio čili pipiro
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų
1 šaukštelis maltos rūkytos paprikos
nedidelio indelio natūralaus jogurto
alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, aitriųjų paprikų dribsnių


  1. Išvirkite bolivines balandas, kaip nurodyta ant pakuotės. Įprastai vienai stiklinei kruopų reikia dviejų stiklinių vandens ir virti reikia apie 15 min. Išvirusias bolivines balandas nusunkite, sietelyje perliekite šaltu vandeniu, nuvarvinkite.
  2. Į virtuvės kombainą dėkite špinatus, kalendrą, harisą (arba čili pipirą), įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir sutrinkite iki tyrės.
  3. Vištienos krūtinėlę išvoliokite prieskonių (kvapiųjų pipirų, juodų grūstų pipirų, rūkytos paprikos ir druskos) mišinyje. Padėkite ant lakšto kepimo popieriaus ir su kočėlu gerai patrankykite, kad gabalas būtų plokštesnis, tada tolygiau keps ir juostelės išeis gražesnės. Iškepkite ant keptuvės su šlakeliu aliejaus.
  4. Bolivines balandas sumaišykite su špinatų tyre, įspauskite visos žaliosios citrinos sultis. Kruopas paskleiskite didelėje lėkštėje.
  5. Ant kruopų dėkite juostelėmis supjaustytą keptą vištieną, kubeliais supjaustytą mangą, avokado gabalėlius (gabaliukus šaukšteliu skobiau iš puselių). Šaukšteliu ant viršaus keliose vietose uždėkite natūralaus jogurto, pabarstykite viską aitriųjų paprikų dribsniais.


Komentarai

Sekite tinklaraštį Facebook

Populiarūs įrašai