Avižiniai batonėliai su obuoliais, cinamonu ir spanguolėmis


  Prisipažįstu – aš didžiulė pusryčių nusikaltėlė. Bene svarbiausią dienos valgį aš dažnai iškeičiu į papildomas miego minutes…  Kai galų gale, po inirtingos kovos su žadintuvu, aš išsiverčiu iš lovos, laiko būna likę tik greitam dušui, apsirengimui ir skuodimui per duris. Tokiais rytais geriausiu atveju suvalgau varškės sūrelį, bananą ar jogurto induką belakstydama po namus nešukuotais plaukais ir viena kojine. Žinau, nieko pagirtino, bet neabejoju, kad ne aš viena su tuo susiduriu.

   Būna, išlekiu, o tada sėdžiu paskaitoje ir svajoju apie avižinę košę, blynelius ar omletą... Tačiau dienomis, kai turiu anksti keltis, to pasigaminti aš niekaip nespėju. Todėl sugalvojau išsikepti avižinių batonėlių - šiokią tokią alternatyvą, kurią pasidarau iš vakaro, susivynioju į paketėlį, o kitą rytą pakeliui suvalgau. Tada ir sūreliui skrandyje ne taip liūdna ir pačiai energijos daugiau atsiranda. Be to, avižomis pradėti savo dieną labai sveika. Jos ne tik turtingos savo chemine sudėtimi, bet ir stimuliuoja žarnyno veiklą.

 
  Šie avižiniai batonėliai - klasikinių skonių susitikimas. Obuoliai, cinamonas ir spanguolės visuomet dera kartu ir labai pagyvina avižas. Išmėginus šį receptą, kurį įkvėpė mitybos žinovo Dale Pinnock knyga, visai nublanko pirktiniai javainiai. Labai paprastai ir greitai pagaminami, traškūs iš išorės ir drėgni viduje, šie batonėliai tinka ne tik pusryčiams, bet ir prie arbatos ar užkandžiui bet kuriuo dienos metu. Pabandykit, gal ir jūs imsite nešiotis mažus paketėlius. :)


Avižiniai batonėliai su obuoliais, cinamonu ir spanguolėmis

30g sviesto (ir dar truputis skardai patepti)
2 valg. šaukštai auksaspalvio sirupo arba medaus
180g avižų
2 obuoliai
2 arb. šaukštai cinamono
sauja džiovintų spanguolių

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Keturkampę skardą (manosios išmatavimai buvo 18×25 ) ištepkite trupučiu sviesto.
  2. Obuolius padalinkite į ketvirčius, išimkite sėklas ir nenulupę sutrinkite elektriniu trintuvu iki rupios košės. Jei reikia, įpilkite mažą šlakelį vandens.
  3.   Medų arba auksaspalvį sirupą ir sviestą ištirpinkite kartu. Sumaišykite su trintais obuoliais.
  4. Sudėkite avižas, cinamoną ir spanguoles, gerai išmaišykite. Išeis lipni masė.
  5.   Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir gerai išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 20min, kol viršus taps auksinės spalvos.
  6.  Iškepusį visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite juostelėmis ar kvadratėliais.


Į masę galima įdėti ir moliūgų sėklų, riešutų. Galite pamėginti spanguoles pakeisti džiovintomis slyvomis ar abrikosais. Žodžiu, pamėginkite įvairius variantus su patinkančiais priedais. 

Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.



Komentarai

  1. Dar NIEKADA taip nesigailėjau, kad neturiu orkaitės :( Atrodo super skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. chi chi :)) Nieko, kai grįši, galėsiu tau jų iškepti :)

      Panaikinti
  2. Tik pamačius išbandžiau : )
    Neturėjau medaus, tai saldinau trupučiu rudojo cukraus, vietoj spanguolių dėjau razinas, nes tik jų namuose buvo. Bet Vis tiek labai skaniai gavosi : )

    Puiku : )

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aiste, labai džiaugiuosi! Ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais. :) Neabejoju, kad su razinomis išėjo labai skaniai!

      Panaikinti
  3. Sandra Gribauskaitė2013 m. lapkričio 27 d. 17:13

    Išbandžiau šiandien šitą tavo receptuką. Labai patiko! Dariau su šaldytomis mėlynėmis ir spanguolėmis, bet kitą kartą dėčiau galbūt daugiau medaus, kad labiau suliptų, jei tai padės, nes pjaustyti buvo gan sudėtinga. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sandra, labai džiaugiuosi, kad patiko ir ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais! :)
      Matyt, ne taip gerai sulipo, nes šaldytos uogytės turi daugiau vandens.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Sekite tinklaraštį Facebook

Populiarūs įrašai