Indiška lęšių sriuba su pomidorais


 Vaikystėje labai nemėgau sriubų. Tik močiutės kūrybingumo dėka, įtraukta į kokį žaidimą sutikdavau suvalgyti bent dešimt šaukštelių arba bent samtuką. Kažkodėl tuo metu sriubos buvo pats nelaukiamiausias svečias pietums. Na, gal tik su barščiais turėjau gražesnius santykius (stebuklingiems močiutės barščiams su džiovintais baravykais lygių ir iki šiol nėra) ...

  Visiškai kitaip yra dabar - sriubas aš be galo mėgstu ir gaminu dažnai. Atėjus rudeniui puodelis  verda ir kunkuliuoja, nes nėra nieko geriau nei kvapnios, šiltos sriubos dubenėlis grįžus namo... O dar jei peršalimas kimba ar pėdos niekaip neatitirpsta, geras sultinys ar sriuba visuomet išgelbės. Todėl šįkart ir noriu pasidalinti nuostabios indiškos sriubos receptu, kurį radau viename blog'e

  Ši sriuba ir yra viena iš tų, apie kurias imi svajoti sušalus. Ir vakar, grįžus po kapelių lankymo, tai buvo geriausia vakarienė. Semi kupiną šaukštą sriubos ir džiaugiesi spalvomis ir kvapais. Prieskoniai ir imbieras paprastus lęšius labai pagyvina, o pomidorai suteikia gaivumo. Sprogte sprogstanti skoniu, soti ir netradicinė, ši sriuba rado kelią ne tik į mano širdį. 




Indiška lęšių sriuba su pomidorais

2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1 valg. šaukštas šviežio labai smulkiai supjaustyto imbiero
1 arb. šaukštelio kario
1 arb. šaukštelio maltos ciberžolės
0,5 arb. Šaukštelio malto čili pipiro
2-3 vidutinio dydžio bulvės
200-250g raudonųjų ar geltonųjų lęšių
2 morkos
3 didesni pomidorai
1 litras daržovių sultinio
druskos

Patiekimui: šviežios kalendros/ pakepintos moliūgų sėklos/šviežias jogurtas
  1. Pasiruoškite daržoves: svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką sukapokite, pomidorus ir nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais.
  2. Puode įkaitintame aliejuje apkepinkite prieskonius, imbierą, česnakus ir svogūnus.
  3. Po minutės sudėkite bulves, lęšius, morkas ir vėl leiskite minutę apkepti.
  4. Supilkite sultinį, pasūdykite ir leiskite pavirti apie pusvalandį ant vidutinės ugnies. Vis paragaukite ar netrūksta prieskonių.
  5. Sudėkite pjaustytus pomidorus ir pavirkite dar 10min. Lęšiai per tą laiką bus praradę savo formą, o bulvės ir morkos suminkštėję.
  6. Patiekite su šviežiomis kaledromis, moliūgų sėklomis ar jogurtu.


Komentarai

  1. Kaip tik verdu ją! Dar nebaigta, bet nuo paragavimų skaudančios gerklės - kaip nebūta! Laukiu nesulaukiu kol bus baigta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu girdėti, Akvile! Tikiuosi, kad patiko :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Sekite tinklaraštį Facebook

Populiarūs įrašai